Parforhold

Som sociale individer ønsker de fleste mennesker, ja helt op til 97 pct., at finde den eneste ene og leve resten af livet sammen med vedkommende. Det er også i mange tilfælde rigtig skønt, men da vi alle sammen udvikler os livet igennem betyder det også, at det kan skabe problemer at være knyttet til et andet menneske. Dette betyder, at det kan være vigtigt at udvikle forholdet, samtidigt med at det også er vigtigt, at man udvikler sig individuelt. Vi har alle nogle værdier, som udvikler sig gennem livet, og derfor bliver det vigtigt at lære, at håndtere når værdierne er forskellige. Kan vi leve med disse uenigheder og vigtigst af alt, hvordan vi lever med dem. Bliver den ene trynet, eller ender vi med to ulykkelige skæbner, som holder sammen, fordi vi er bange for at tage konfrontationen, eller fordi vi er bange for at være alene?

I visse tilfælde kan en løsning være, at have en professionel med til at løse problemet. Her kan der stilles spørgsmål på en ny måde. Den anden kan bedre høre hvad der bliver sagt, fordi vedkommende ikke skal svare eller forsvare sig, men blot lytte til hvad der egentlig bliver sagt. Da jeg er skolet i at stille disse slags spørgsmål, og da jeg samtidigt ikke kender jer, opstår der oftest en forandring, fordi processen ikke er en del af de mønstre, som i ellers er vant til.

Det er for mig ikke vigtigt, at vi skal tale om alt det som er svært, men det essentielle ligger i, hvordan I kommer videre. Til tider kan det svære dog stå i vejen for et godt og sundt forhold, og så er det væsentligt, at diskussionen foregår på en ordentlig måde.

Se også  Mistrivsel hos Unge