Parterapi og Parsamtaler er for jer, der oplever problemer i jeres samliv, det kan være mange forskellige problemstillinger. Oftest er det dog i forståelsen af hinanden og især i kommunikationen det går galt. I ender derfor konstant i skænderier eller i er gledet fra hinanden, hvilket har forskelligt udtryk.

 

Det er svært at klare konflikterne selv når parforholdet fyldes af  mistillid, utryghed, sårbarhed, manglende forståelse og manglende omsorg. Jeg kan i den sammenhæng hjælpe til at få jer til at lytte på hinanden, arbejde med det i vil have ud af samlivet og få gnisten tilbage.

 

Det kan være meget forskelligt, hvad der ligger til grund for vanskeligheder og mistrivsel i parforholdet, men når det har stået på i længere tid bliver det ofte en ulykkelig fastlåst situation der bliver værre og værre, hvis ikke der bliver gjort noget ved det.
Parsamtaler kan også omhandle jeres børn som oftest kommer i klemme mellem forældrenes konflikter – rådgivning i forhold til vanskeligheder med børn/unge/pårørende kan også komme på tale.
I parsamtaler taler jeg med jer på skift, mens den anden part lytter. I kommer altså skiftevis til at være i en lytte- og en taleposition. Det betyder, at I hver især ved hjælp af spørgsmål får mulighed for at udfolde jeres individuelle perspektiv og forståelse for situationen. Dette er tit ikke muligt, når I er på egen hånd, fordi I ofte vil se helt forskelligt på situationen og derfor vil have svært ved ikke at afbryde hinanden. Den part, der kun kan lytte, hører ofte efter på en anden måde, når der ikke er mulighed for at tale. Og den part, der taler, får mulighed for at udtrykke sig uden at skulle forsvare sig eller blive afbrudt. Det betyder, at I kun i mindre grad kommer til at samtale direkte med hinanden. Denne samtaleform gør det muligt at forstå hinandens oplevelser, holdninger intentioner og følelser